Image

Planeetan ystävä

Vieritä alaspäin ja katso, miten voimme yhdessä vaikuttaa maailmaan jättämäämme jälkeen.

Image

Pakkaukset

Tiesitkö, että Philadelphia-rasia on suunniteltu kierrätettäväksi?

Image

Ruokahävikki

Philly auttaa loihtimaan ylijäämäruuasta uuden herkullisen aterian.

Image

Ainekset

Original-tuorejuustomme tärkeimmät ainesosat ovat maito, kerma ja ripaus suolaa.

Image

Maatalous

Tuemme maitotiloja, joilta Philadelphia-juuston maito tulee. Se on meille luonteva valinta.

Image

Valmistus

Huolehdimme entistä paremmin siitä, mitä kulissien takana tapahtuu.

Pakkaukset
Vähemmän muoviroskaa

Varmistamme, että voit aina kierrättää tai käyttää uudelleen rasiamme. Kierrätettävä pakkaus on suunniteltu niin, että se säilyttää Philadelphian maun mahdollisimman raikkaana. Luontoon päätyvä muovijäte on merkittävä ongelma. Vaikka muovijätteen kierrättäminen on kaksinkertaistunut vuodesta 2006*, tiedämme, että voimme edelleen pienentää omaa osuuttamme. Rasiamme on valmistettu suojaamaan tuotettamme ja suunniteltu siten, että se on kokonaan kierrätettävissä. Mutta ei siinä vielä kaikki. Kun Philadelphia-rasian pohja siis häämöttää, voit tehdä planeetalle palveluksen kierrättämällä rasian.  Etkö ole varma oikeasta keräysastiasta? Tarkista rasiasta kierrätystä koskevat ohjeet ja selvitä, miten voit kierrättää sen omassa maassasi. Voit myös käyttää tyhjän rasian uudelleen. *PlasticsEurope (2019)

Uusiokäyttöideoita

Image

Kasvata itse herkullisia yrttejä

Tyhjä Philadelphia-rasia soveltuu erinomaisesti yrttitaimien kasvattamiseen. Tee näin:


  1. Lisää multaa puhtaaseen rasiaan.
  2. Kylvä siemenet.
  3. Ihaile taimien kasvua.
Image

Vähennä ruokahävikkiä

Kun käytät loput Philadelphia-rasiasta päivälliseen, jätä rasia pöydälle. Voit kaapia ylijäämäruuan rasiaan, niin saat siitä seuraavalle päivälle lounaan. Anna jämien jäähtyä hyvin ennen säilömistä.

Image

Järjestyksen ihminen

Heitä hyvästit sotkuisen laatikon penkomiselle. Philadelphia-rasioissa on kätevää ja turvallista säilyttää pieniä esineitä, kuten nappeja, klemmareita, nastoja, kuminauhoja tai askartelumateriaaleja. Kaikista pienimmät tarvikkeet, kuten glitter, kannattaa sulkea rasiaan kannella.

Ruokahävikki
Vähemmän ruokahävikkiä

Tämä voi olla hieman yllättävä tieto, mutta 53 % ruokahävikistä on peräisin kotitalouksista. Oikeastaan vain 30 % hävikistä syntyy tuotanto- tai käsittelylaitoksissa*. Koska olemme ruoan ystäviä, olemme kehitelleet muutamia reseptejä, joita ei kannata heittää hukkaan. Philadelphia-nokareen avulla annat ylijäämäruualle uuden elämän ja hyödynnät rujotkin kasvikset. Teemme myös yhteistyötä Too Good To Go -startupin kanssa, joka pyrkii vähentämään ruokahävikkiä valistamalla ihmisiä ja jakamalla parhaita käytäntöjä Saksassa, Tanskassa ja Ruotsissa. Painoimme jopa parasta ennen -päivämäärän viereen ”usein hyvää tämän jälkeenkin” -logon, joka korostaa sitä, että ruoka on usein syömäkelpoista myös parasta ennen -päivän jälkeen! (Muista kuitenkin, että ”parasta ennen” on eri asia kuin ”viimeinen käyttöpäivä”), *FUSIONS (Food Use for Social Innovation by Optimizing waste prevention Strategies), 2016

Ainekset
Sinä ja Philadelphia
Vähemmän jälkiä resepteistämme

Original-tuorejuustomme tärkeimmät ainesosat ovat maito, kerma ja ripaus suolaa. Haluamme pitää asiat yksinkertaisina, jotta voit keskittyä rauhassa tuorejuustomme vastustamattoman täyteläiseen makuun ja koostumukseen. Kehittelemme jatkuvasti uusia vaihtoehtoja Philadelphian ystäville. Tuotevalikoimastamme löydät kevytversion ja laktoosittoman version Philadelphia Originalista sekä useita herkullisesti maustettuja tuotteita.

Maatalous
Vähemmän jälkiä alkutuotannosta

Pyrimme pienentämään vaikutustamme planeettaan käyttämällä toimittajia, jotka sitoutuvat noudattamaan eläinten hyvinvointiin liittyviä vaatimuksiamme, ja parantamalla jatkuvasti hyviä maatalouskäytäntöjä koko toimitusketjussamme. Mitä paremmin lehmistä huolehditaan, sitä parempaa maitoa ne tuottavat. Ja herkullisen maun edellytys on laadukas maito. Olemme erityisen ylpeitä siitä, että Philadelphia sai vuosina 2013 ja 2020 Compassion in World Farming's Good Dairy Award -palkinnon. Tämä palkinto antaa tunnustusta yrityksille, joiden lehmät saavat laiduntaa avolaitumilla ruohon kasvukauden aikana, ja jotka parantavat keskeisiä lehmien hyvinvointiin liittyviä ongelmia ja yleisiä terveysolosuhteita. Lisäksi tuottajien tulee kasvattaa kaikki vasikkansa ympäristössä, jossa niillä on seuraa lajitovereistaan, riittävästi pehkuja ja sopivasti kuitua sisältävää ravintoa. Hyvän hoidon käytännöt tukevat myös hiilidioksidin vähennystavoitteita: kun parannamme lehmien elinoloja ja helpotamme märehtimistä ja ruoansulatusta, lehmät tuottavat vähemmän metaanipäästöjä - ja myös parempaa maitoa.

Älä tyydy vain meidän sanaamme. Lue, mitä tuottajamme sanovat

Tutustu maatalouskumppaneihimme

Image
Henning K.
ImageImage

Perheelläni on ollut maitotila jo usean sukupolven ajan. Vuosien mittaan olemme jatkuvasti uudistaneet tapaa, jolla hoidamme maatilaa ja huolehdimme lehmistämme. Varmistamme jokaiselle lehmälle ihanteelliset ilmaolosuhteet, liikkumisvapauden, yksilöllisen ruokinnan ja riittävästi tilaa. Käytämme myös aurinkovoimaa maatilan energiankulutuksen hillitsemiseen. Maatilasta huolehtiminen vaatii meiltä kaikilta vaivannäköä ja huomiota. Henning K.

Vähemmän jälkiä tehtaista

Huolehdimme paremmin siitä, mitä tapahtuu kulissien takana, ja vähennämme jätteen määrää prosessin jokaisessa vaiheessa.  Valmistamme vain sen verran tuotteita, mitä uskomme myyntiennusteiden perusteella myyvämme. Jos meille jää ylimääräistä varastoa, keksimme keinon, jolla vältämme sen hukkaan menemisen. Usein lahjoitamme ylimääräiset tuotteet hyväntekeväisyyskumppaneillemme. Lisäksi toimitamme tuotteet mahdollisimman tehokkaasti, jotta voimme vähentää hiilidioksidipäästöjä. Täyteen lastattujen kuljetusten lisäksi pyrimme vähentämään hävikkiä kaikissa tuotteissamme ja pakkauksissamme. Ja se myös tuottaa tuloksia.

Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä

Näytä kaikki usein kysytyt kysymyksetImage